Informatie en advies over dakisolatie prijzen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Het isoleren van je dak kan je een grote besparing opleveren. Warme lucht stijgt natuurlijk en als je dak niet goed geïsoleerd is verdwijnt het hier erg gemakkelijk. Dakisolatie is dan ook één van de isolatiemethoden met de beste resultaten en de grootste besparingen. Het is niet vreemd dat veel mensen ervoor kiezen om hun dak te laten isoleren. Vooral bij oudere woningen kan dit een groot verschil maken. Ben jij iemand die dakisolatie aan het overwegen is? Gebruik dan onderstaande tips bij het plannen van de werkzaamheden.

 

Tip 1: lees je goed in

Dakisolatie is een vrij ingewikkelde manier om te isoleren. Als je tegen de binnenkant van het dak aan gaat werken zal je mogelijk in een leefbare ruimte aan het werk moeten en verlies je dus altijd ruimte. Als je via de buitenkant gaat isoleren moet de gehele dakbedekking worden verwijderd voordat het isolatiemateriaal kan worden aangebracht. Ga je een plat dak isoleren, dan moet het isolatiemateriaal drukvast zijn, weerbestendig en waterdicht. Ook al kan een isolatiespecialist je hier perfect over informeren, als jij van tevoren al weet wat kan en wat je wilt, kun je je isolatiebedrijf daar op uitkiezen.

 

Tip 2: doe het zelf

Sommige methoden om je dak te isoleren kun je gemakkelijk zelf oppakken. Heb jij een onverwarmde zolder die niet in gebruik is, dan kun je zelf isolatiemateriaal aanbrengen op de vloer van de zolder en zo de warmte tegenhouden die opstijgt uit je woongedeelte. Dit is niet moeilijk, je rolt de dekens simpelweg uit en zorgt dat ze goed aansluitend worden geplaatst. Ook het isoleren van de binnenzijde van je dak is niet erg lastig, maar hier heb je wel wat meer kennis en ervaring voor nodig. Eén punt dat je het beste niet vergeet als je zelf gaat isoleren is dat je over de werkzaamheden dan natuurlijk geen garantie krijgt. Gaat er iets mis, dan moet je dit zelf rechtzetten en bekostigen.

 

Tip 3: kies het materiaal zorgvuldig

Dakisolatie wordt gedaan met een aantal verschillende materialen. Deze hebben allen bepaalde kenmerken die voor jou handig kunnen zijn. Je kunt je dak bijvoorbeeld thermisch- en akoestisch isoleren als je hier glaswol voor gebruikt. Dit is niet onverstandig als je onder het dak een slaapkamer gaat maken. Ook is het belangrijk dat het materiaal vochtbestendig is, dus isolatieplaten en purschuim zijn ideaal. Als laatste kun je ook andere kenmerken mee laten spelen. Er zijn materialen die bestaan uit alleen natuurlijke producten, er zijn materialen die brandvertragend zijn en er zijn materialen die ademen (of niet ademen). Het type materiaal bepaalt niet alleen de isolatiewaarde, maar ook de mogelijke extra nieuwe kenmerken van je dak.

 

Tip 4: vraag de buren of ze ook willen isoleren

Als jij een dak deelt met de buren, dan kun je eigenlijk alleen via de binnenkant isoleren. Willen de buren echter ook dakisolatie laten plaatsen, dan kun je besluiten om samen een dakrenovatie uit te laten voeren. Je huidige dakbekleding wordt dan verwijderd, het isolatiemateriaal wordt geplaatst en je krijgt nieuwe dakbedekking terug. Dit kost natuurlijk meer, maar als jullie dit samen laten uitvoeren maak je kans op kwantumkorting. Daarnaast hebben jullie daarna weer een uitstekend dak dat goed isoleert en dat er weer vele tientallen jaren tegenaan kan. Dit helpt ook enorm als je de woning wilt verkopen.

 

Tip 5: vraag bij je gemeente naar subsidies

Sommige gemeentes en provincies gebruiken hun subsidiebudget om inwoners die energiebesparende maatregelen uitvoeren financieel te steunen. Of jij dit ook krijgt is volledig afhankelijk van waar je woont. Landelijk is er momenteel geen subsidie voor particulieren meer beschikbaar. Ga daarom jaar je gemeente- of provinciehuis en vraag daar of je in aanmerking komt voor financiële steun. Behalve dat is er over de arbeidskosten voor je isolatiewerkzaamheden altijd een lagere btw van kracht. Op je eindfactuur zal je zien dat dan maar 6 procent in rekening gebracht wordt in plaats van 21 procent.

 

Tip 6: maak een vergelijking

De enige manier waarop je een goede isolatiespecialist kunt vinden is door een vergelijking te maken van wat de bedrijven in jouw omgeving te bieden hebben. Ga je direct met het eerste het beste bedrijf in zee, dan weet je nooit of je ergens anders niet beter of goedkoper had kunnen krijgen. Maak daarom altijd een vergelijking door een aantal offertes op te vragen en deze naast elkaar te leggen. Kijk dan niet alleen naar prijs, maar ook naar punten als kwaliteit, keurmerken, erkenningen, garantieregelingen, diensten, vakmanschap en materialen. Op die manier kun je het isolatiebedrijf kiezen dat jou het beste dienstenpakket aan kan bieden in combinatie met de laagste prijs.

 

Vergelijk offertes

Wil je ook in contact gebracht worden met een kwalitatief isolatiebedrijf en exact uitvinden wat je bij hen zou moeten betalen? Wij kunnen je offertes aanleveren van verschillende kwalitatieve en betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving. Maak simpelweg gebruik van onze vergelijkingstool en je zal de informatie snel ontvangen. Jij kunt dan ook de eerste stap zetten richting het inplannen van je dakisolatie.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Stappenplan dakisolatie kopen

Dakisolatie plaatsen op een al bestaande woning heeft heel wat voeten in

6x Valkuilen en veelgemaakte fouten dakisolatie

Het dak is één van de oppervlakten in een woning waar de

4x Valse vooroordelen dakisolatie

Het laten isoleren van je dak is één van de meest effectieve