Informatie en advies over dakisolatie prijzen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Vandaag de dag wordt veel nadruk gelegd op het isoleren van woningen. Dit is ook volledig terecht, omdat we veel geld verliezen doordat er op bepaalde plaatsen warmte verloren gaat. Ook moeten we rekening houden met de fossiele brandstoffen die op dreigen te raken en onze eigen CO2-uitstoot het milieu in. De overheid steunt daarom het laten uitvoeren van energiebesparende werkzaamheden met een aantal subsidies. Het (laten) isoleren van je dak is een zeer effectieve manier om warmte te behouden, omdat hier gemiddeld 25 procent door verloren gaat. Heb je een schuin dak, dan kun je deze op twee manieren isoleren, namelijk via de binnenkant en via de buitenkant. Hoeveel je hiervoor gemiddeld betaalt, lees je hier.

 

De kosten

De kosten die je zal hebben aan het laten isoleren van je schuine dak zijn afhankelijk van factoren zoals de methode waarvoor je kiest, het materiaal dat je wilt gebruiken, de afmetingen en ook van of je de klus wilt uitbesteden of niet. Het isoleren via de binnenkant van het dak is vaak goedkoper en ook minder arbeidsintensief. Deze klus kun je goed zelf doen, als je je hier wat in verdiept. Isoleren langs de buitenkant van het dak is aanzienlijk arbeidsintensiever, maar dit laat de binnenkant van de woning onaangetast. De onderstaande tabellen geven de gemiddelde prijzen voor beide mogelijkheden, inclusief btw.

 

Uitgave dakisolatie binnenzijde Prijs materiaal Prijs inclusief plaatsing
Glaswol €10 per m2 €20 per m2
Isolatieplaten €12 per m2 €25 per m2
Rotswol €20 per m2 €35 per m2
PUR-schuim Kan niet zelf gedaan worden €30 per m2
Dak isolatieprijzen gemiddeld €20 – €35 per m2 exclusief afwerking en inclusief plaatsing

 

Uitgave dakisolatie buitenzijde Prijs inclusief plaatsing
Plaatsing isolatiemateriaal exclusief nieuwe dakbedekking €40 – €60 per m2

 

  • De goedkoopste optie: wil je zelf je schuine dak isoleren en kies je voor glaswol dan ben je slechts €10 per vierkante meter kwijt. Dit is goed te doen, mits je je huid, luchtwegen en ogen beschermt tegen de vezels die vrij kunnen komen tijdens het plaatsen. Voor €2 per vierkante meter meer kun je isolatieplaten kiezen. Deze zijn gemakkelijker te plaatsen en zorgen niet voor irritatie.
  • De klus uitbesteden: laat je de klus uitbesteden dan betaal je hier gemiddeld €27,50 per vierkante meter voor. Dit is als je de binnenkant van je schuine dak laat isoleren. Ga je aan de buitenkant aan het werk, dan beginnen de prijzen bij €40 per vierkante meter. Op die manier wordt de klus professioneel geklaard en hoef je hier zelf geen tijd en energie in te steken.
  • De buitenzijde van je dak isoleren: het laten isoleren van de buitenzijde van je dak is de duurste optie die je hebt en dit wordt voornamelijk gekozen als onderdeel van een dakrenovatie. Je verwijdert namelijk de huidige dakbedekking en plaatst het isolatiemateriaal hier onder. Dit is zeer effectief, maar erg arbeidsintensief en dus duur. De prijs per vierkante meter exclusief het (her)plaatsen van de dakbedekking ligt gemiddeld rond €50.

 

De prijsopbouw

Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat als je je schuine dak laat isoleren de prijs bestaat uit materialen, arbeidsloon en voorrijkosten. De materialen nemen dan precies de helft in van de totaalprijs, de voorrijkosten 5 procent en de arbeidskosten dus 45 procent. Daaruit kun je opmaken dat je 50 procent van de kosten kunt besparen als je deze klus zelf uitvoert. Laat je je dak aan de buitenzijde isoleren dan zullen de arbeidskosten een veel grotere plek innemen. Dit is ook de voornaamste reden waarom deze klus duurder is.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Wil jij je schuine dak laten isoleren, dan heb je de eindprijs tot op zekere hoogte zelf in de hand. Je kunt namelijk bepaalde keuzes slim maken en de prijs zo laag houden.

  • De binnen- of buitenkant: verreweg de meeste mensen kiezen er logischerwijs voor om hun dak te laten isoleren aan de binnenkant. Ga je echter toch je dakbedekking vervangen dan is het veel verstandiger hier direct isolatiemateriaal onder te laten leggen. Deze methode levert je een beter resultaat op en beschermt je dakconstructie tegen alle invloeden van buitenaf.
  • Zelf doen of uitbesteden: het plaatsen van isolatiemateriaal aan de binnenzijde van je dak is in principe prima zelf te doen. Het kost wat tijd en moeite, maar je bespaart er maar liefst 50 procent mee vergeleken met als je de klus uitbesteedt.
  • Het isolatiemateriaal: verschillende isolatiematerialen verschillen in prijs. Wat in eerste instantie het goedkoopste materiaal kan lijken, kan je op de lange termijn minder besparing opleveren. Naast de prijs per vierkante meter is het dus ook erg belangrijk dat je de isolatiewaarden met elkaar vergelijkt. Kies je voor een betere isolatiewaarde en investeer je iets meer in het begin, dan kun je daar later de vruchten van plukken.

 

Vergelijk offertes

Wil je ook je schuine dak laten isoleren? Gebruik dan hier onze vergelijkingstool en vind de juiste methode, het juiste materiaal en het juiste bedrijf voor jouw specifieke klus.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Stappenplan dakisolatie kopen

Dakisolatie plaatsen op een al bestaande woning heeft heel wat voeten in

4x Valse vooroordelen dakisolatie

Het laten isoleren van je dak is één van de meest effectieve

6x Valkuilen en veelgemaakte fouten dakisolatie

Het dak is één van de oppervlakten in een woning waar de