Informatie en advies over dakisolatie prijzen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Het is nooit verkeerd om je woning beter te isoleren. Dakisolatie is een zeer doeltreffende manier van isoleren, omdat je woning hier mogelijk 25 procent van alle verloren warmte kwijtraakt. Ook is dakisolatie vaak vrij gemakkelijk te plaatsen, met name als je ervoor kiest de binnenzijde van het dak te isoleren. Door warmte binnen te houden kun je de thermostaat lager zetten waardoor je dus geld bespaart op je energierekening. Ook je CO2-uitstoot gaat naar beneden en binnenshuis zal het klimaat aangenamer worden. Veel voordelen dus en reden om serieus te overwegen je dak te laten isoleren. Het isoleren van de binnenzijde is verreweg de meest voor de hand liggende keuze. Maar hoeveel betaal je hiervoor?

De kosten

De prijs die je betaalt voor je dakisolatie is afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt. Zo is er het soort materiaal dat je wilt gebruiken en ook de hoeveelheid en de dikte. Wil je de ruimte onder het dak in werking nemen, dan zal je moeten zorgen dat het isolatiemateriaal wordt weggewerkt. En ook heb je de mogelijkheid de werkzaamheden uit te laten voeren door een specialist of deze zelf op te pakken. De onderstaande tabel geeft je een idee van de kosten die komen kijken bij het isoleren van de binnenzijde van je dak. Deze zijn inclusief btw maar exclusief het afwerken van het dak.

Uitgave dakisolatie binnenzijde Prijs materiaal Prijs inclusief plaatsing
Glaswol €10 per m2 €20 per m2
Isolatieplaten €12 per m2 €25 per m2
Rotswol €20 per m2 €35 per m2
PUR-schuim Kan niet zelf gedaan worden €30 per m2
Dak isolatieprijzen €20 – €35 per m2 exclusief afwerking en inclusief plaatsing
  • De goedkoopste optie: het isoleren met glaswol is de goedkoopste optie die je hebt en doe je dit zelf dan kost je dit slechts €10 per vierkante meter. Je kunt het plaatsen tussen de spanten en afwerken met een dampscherm. Zorg wel dat je goede veiligheidsmaatregelen treft tegen de vezels die vrij kunnen komen tijdens de werkzaamheden.
  • Gemiddelde prijzen: gemiddeld betaal je in België dus €27,50 per vierkante meter als je de werkzaamheden laat uitvoeren door een specialist. Kies je ervoor om PUR-schuim te gebruiken dan moet dit door een gecertificeerd bedrijf worden gedaan. Dit kost je €30 per vierkante meter. Het voordeel van PUR-schuim is dat het erg goed isoleert en erg goed afsluit, zodat alle kieren en gaten worden opgevuld.
  • De duurste optie: rotswol wordt gemaakt van vulkanische gesteenten en is op dit moment een van de duurste isolatiematerialen. Voor €35 per vierkante meter laat je dit plaatsen door een isolatiespecialist. Een voordeel van dit materiaal is dat het erg goed isoleert tegen geluid. Ga je deze klus zelf doen, dan kun je voor €20 per vierkante meter klaar zijn, maar dan is bescherming tegen vezels heel erg belangrijk. Rotswol kan je huid, ogen en luchtwegen flink irriteren als je dit niet doet.

De prijsopbouw

Wanneer je de onderkant van je dak wilt isoleren dan wil je natuurlijk niet te veel betalen. Door naar de prijsopbouw van de klus te kijken, kun je bepalen hoe je het beste geld kunt besparen. In dit geval gaat 50 procent van de totaalprijs naar de materialen, 45 procent naar de arbeidskosten en 5 procent naar eventuele voorrijkosten. Door de klus zelf op te pakken kun je dus de helft van de totaalkosten besparen.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De prijs die je zal betalen voor jouw werkzaamheden hangen dus af van een aantal keuzes die je zelf maakt.

  • Het isolatiemateriaal: het is verstandig om goed stil te staan bij het isolatiemateriaal dat je kiest. Dit bepaalt namelijk niet alleen de prijs, maar ook de besparingen die je zal maken. De isolatiewaarde van het materiaal is dus net zo belangrijk als de prijs per vierkante meter.
  • Plat dak of hellend dak: het is vaak goedkoper om een plat dak te laten isoleren dan een hellend dak. Het oppervlak is namelijk kleiner. Daarom kun je ook altijd overwegen om in plaats van je hellende dak de zoldervloer te isoleren. Dit is alleen mogelijk als je de ruimte niet gebruikt en ook niet wil gebruiken.
  • Zelf doen of uitbesteden: het is ook prima mogelijk om je vloer zelf te isoleren en hier bespaar je maar liefst 50 procent van de kosten voor een isolatiebedrijf mee. Houd wel rekening met enkele aandachtspunten. Isolatieplaten zijn uitermate geschikt om zelf te plaatsen, omdat deze hard zijn en makkelijk te plaatsen. Daarnaast veroorzaken ze geen irritatie. Bij glas- en rotswol moet je zorgen dat je jezelf voldoende beschermt tegen de vezels die loskomen. PUR-schuim kun je niet zelf plaatsen en hiervoor moet je een gecertificeerd isolatiebedrijf inschakelen.

Vergelijk offertes

Heb je interesse om de onderzijde van je dak te laten isoleren en zo wel 25 procent van alle warmte die via je woning verloren gaat te behouden? Onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool voorziet je van een aantal offertes van lokale isolatiebedrijven. Zo kun jij ook snel beginnen met het besparen op de energierekening en het verminderen van je CO2-uitstoot.

Lees ook: goedkoop traprenovatie

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

4x Valse vooroordelen dakisolatie

Het laten isoleren van je dak is één van de meest effectieve

Stappenplan dakisolatie kopen

Dakisolatie plaatsen op een al bestaande woning heeft heel wat voeten in

6x Valkuilen en veelgemaakte fouten dakisolatie

Het dak is één van de oppervlakten in een woning waar de