Informatie en advies over dakisolatie prijzen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Kiest u voor schapenwol dakisolatie om jouw dak te isoleren dan heeft u gekozen voor aan 100% natuurlijk product dat generaties zal meegaan. Uitgangspunt van de levensduur van schapenwol als isolatiemateriaal is 50 jaar maar het is bewezen dat schapenwol tot wel 100 jaar de geprezen isolatiewaarde kan behouden.

Schapenwol produceert warmte bij vocht

Een opmerkelijke maar zeer nuttige eigenschap van schapenwol is dat het bij het opnemen van vocht warmte produceert. Dit draagt bij aan de hoge isolatiewaarde. Zodra de lucht weer droger wordt zal isolatiemateriaal van schapenwol het vocht weer afgeven zonder hierbij aan isolatiewaarde in te boeten. Schapenwol is hierom vochtregulerend.

Schapenwol dakisolatie

Vervaardiging tot Dak isolatiemateriaal

Om vers geschoren schapenwol om te zetten tot bruikbaar en hoogwaardig isolatiemateriaal wordt er door middel van vertaalding viltvliezen geproduceerd. Het eindproduct is een flexibele mat die vervolgens met boorzouten wordt behandeld om het een extra brandveilige eigenschap toe te delen. Om motten en invloeden van insecten geen kans te geven wordt schapenwol hiervoor tijdens de fabricage van de matten behandeld. Van de flexibele matten worden zowel isolatieplaten als isolatiedekens gemaakt.

Voordelen van Schapenwol dakisolatie

Schapenwol dakisolatie heeft enorm veel voordelen.

  • Zuivert de lucht, neemt schadelijke stoffen op
  • Makkelijk aan te brengen, zo bespaar je op de arbeidsduur van de vakmannen
  • Lange levensduur: tot wel 100 jaar
  • Geen irritate tijdens het aanbrengen
  • Vochtregulerend
  • Composteerbaar
  • Dampscherm niet altijd nodig
  • Milieuvriendelijk: natuurlijk isolatiemateriaal

Hieronder belichten we ieder voordeel nog eens apart.

Werkt luchtzuiverend

Omdat schapenwol een organisch product is bevat het van nature keratine. Keratine heeft de eigenschap lucht te zuiveren. Het is daarnaast eenvoudig in toepassing en veroorzaakt geen irritatie aan huid, ogen of luchtwegen, verder meer hierover.

Neemt schadelijke gassen op

Schapenwol neemt eventuele schadelijke gassen op die zich in de lucht van je woning bevinden. Deze opmerkelijke neutraliserende werking van schapenwol zal zijn kracht behouden, ook als het aangebracht is aan uw dak. Met schapenwol bereikt u dus tevens dat de lucht in uw huis gezonder wordt.

Makkelijk aan te brengen

Het aanbrengen van schapenwol mag een stuk minder nauwkeurig dan bij de meeste andere isolatiematerialen. U kunt het snijden of scheuren van de dekens en vervolgens tegen de binnenkant van het dak plaatsen.

Het beste zorgt u voor een lattenwerk waartegen de dekens of platen kunnen rusten. U kunt er voor kiezen om de schapenwol met dunne metaaldraad op zijn plaats te houden. Omdat het een vrij flexibel materiaal is zou het anders kunnen uitzakken. Zorg er ook voor dat u het complete dak goed bedekt om koudebruggen te voorkomen.

Eenvoudig te plaatsen dakisolatie

Lange levensduur

De bijzonder lange levensduur is een groot pluspunt van schapenwol. Schapenwol als isolatiemateriaal kan heel gemakkelijk 50 jaar meegaan. Specialisten beweren dat schapenwol zelfs 100 jaar dienst kan doen als isolatiemateriaal. En dat het in al die jaren niet zal inboeten aan isolatiewaarde.

Bij een goede verwerking heeft u na plaatsing dus geen omkijken meer naar uw dak. Houdt u wel rekening dat een goede ventilatie van uw zolder van groot belang is.

Geen irritatie

Omdat schapenwol voor 100% een natuurproduct is hoeft u geen angst te hebben voor eventuele irritaties of anderzijds reacties die kenmerkend zijn voor materialen als glaswol en rotswol. Voor het aanbrengen van schapenwol hoeft u geen beschermende kleding aan te doen. Het materiaal veroorzaakt geen irritaties.

Vochtregulerend

Schapenwol kenmerkt zich tevens aan zijn vochtregulerende functie. Schapenwol is namelijk in staat op tot 30% van zijn eigen gewicht aan water te absorberen.

Composteerbaar

Omdat schapenwol een 100% natuurlijk product is kan het goed gecomposteerd worden. Al is door de bijzonder lange levensduur de kans erg klein dat u dat nog gaat meemaken. Mocht u ooit besluiten om de schapenwol isolatie van het dak te verwijderen dan kunt u er gerust op zijn dat u het materiaal in zijn geheel op de composthoop kunt gooien. De natuur zal zijn werk doen.

Dampscherm niet altijd nodig

In tegenstelling tot veel andere (niet natuurlijke) isolatiematerialen hoeft bij toepassing van schapenwol voor isolatie aan uw dak geen extra werkzaamheden te gebeuren. Denk hierbij aan het aanbrengen van een dampscherm. Schapenwol heeft namelijk een ademende werking en reguleert het vocht. De hoog isolerende werking is er zelfs van afhankelijk. Maar als de zolder waar u het materiaal wilt aanbrengen erg vochtig kan worden, dient het aanbeveling om achteraf toch een dampscherm aan te brengen. Dit houdt het vocht van binnenin tegen.

Schapenwol Dakisolatie: Prijs per m2

Van alle natuurlijke isolatiematerialen is schapenwol een van de meest prijzige Per vierkante meter komt de prijs gemiddeld uit op 23 euro. Echter staat daar tegenover wel een enorm hoge isolatiewaarde. De prijs die je meer betaalt, verdien je dus al snel terug.

Prijs voor dakisolatie

Goed om te weten…

Voor het isoleren van daken stelt de overheid een belastingvermindering ter beschikking. U kunt 30% van de totale factuur van de aannemer terugvorderen. Deze belastingvermindering is gemaximeerd tot 3.070 per geïsoleerd dak. Uw netbeheerder biedt u de mogelijkheid op een premie als u het dak isoleert.

In tegenstelling tot de voorwaarden van de overheid staat de netbeheerder het wel toe dat u de isolatie aan het dak zelf uitvoert. En als je via onderstaand formulier dan nog eens de prijzen van verschillende aannemers in je buurt vergelijk, zul je nog meer besparen! Vul dus onderaan je informatie in voor jouw project, en ontvang helemaal gratis meer informatie en een richtprijs!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Stappenplan dakisolatie kopen

Dakisolatie plaatsen op een al bestaande woning heeft heel wat voeten in

4x Valse vooroordelen dakisolatie

Het laten isoleren van je dak is één van de meest effectieve

6x Valkuilen en veelgemaakte fouten dakisolatie

Het dak is één van de oppervlakten in een woning waar de