Subsidie dakisolatie 2019

Als jij van plan bent je dak te laten isoleren, dan zal je hier een investering voor moeten doen. Isolatiewerkzaamheden verdienen zichzelf echter terug door de besparing die je zal maken op je energierekening. Ook de overheid steunt dit soort initiatieven, omdat je helpt de CO2-uitstoot te verminderen en je minder gebruik maakt van fossiele brandstoffen. Dit doen ze door het aanbieden van subsidies. Als jij van plan bent om in 2019 je dak te isoleren, dan is er echter nog weinig bekend van wat deze subsidies precies zullen zijn.

Zoldervloer isoleren

De situatie in 2018

Op dit moment loopt er een subsidie tot 31 december 2018 genaamd de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning (SEEW). Deze subsidie wordt gegeven als je twee of meer energiebesparende maatregelen uitvoert, zoals dakisolatie en vloerisolatie, of dakisolatie en spouwmuurisolatie. Je kunt dan 20 procent van de totaalprijs terugkrijgen. Het probleem met deze subsidie is echter dat het budget voor particulieren een jaar voor de einddatum al is verbruikt. Blijkbaar is er meer gebruik van gemaakt dan de overheid had ingeschat. De subsidie is op dit moment alleen nog beschikbaar voor Verenigingen van Huiseigenaren. Daarnaast kan het zijn dat er op provinciaal niveau nog subsidiegeld beschikbaar is. Dit kun je controleren bij je gemeentehuis. Behalve dat wordt er wat betreft subsidies voor (dak)isolatie eigenlijk weinig anders aangeboden.

De situatie in 2019

Wat dit betekent voor 2019 is op dit moment volledig onduidelijk. Waarschijnlijk zal je nog steeds een lagere btw van 6 procent betalen over de arbeidskosten voor isolatiewerkzaamheden en zullen er nog wel energieleningen zijn waarvan je gebruik kunt maken, maar wat er met de subsidies zal gebeuren moeten we afwachten. Het is verstandig de website van de Rijksoverheid in de gaten te blijven houden en het nieuws te volgen. Aangezien dakisolatie één van de meest effectieve manieren is om je woning te isoleren met het grootste rendement, is het onwaarschijnlijk dat de overheid niet met een antwoord zal komen. Wat dit antwoord precies zal zijn is op dit moment dus nog onbekend.

Vergelijk offertes

Wil je in contact gebracht worden met een isolatiespecialist uit jouw omgeving en uitvinden hoeveel je zou moeten betalen om jouw dak te laten isoleren? Dan bespaart het je tijd en moeite als je hier onze vergelijkingstool voor gebruikt. Ontvang snel een aantal offertes en begin met het plannen voor jouw nieuwe dakisolatie.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.