Informatie en advies over dakisolatie prijzen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Hennep DakisolatieEen van de meest gebruikte natuurproducten is misschien wel hennep dakisolatie en wordt daarom ook wel de duurzaamste plant genoemd. Elk deel van de snelgroeiende plant is geschikt om te gebruiken en nadat de plat is geoogst kan er meteen een nieuwe groeien. De sterk isolerende eigenschap ervan maakt dat de plant uitermate geschikt is als isolatiemateriaal. De isolatiewaarde van hennep dakisolatie ligt op hetzelfde niveau van onder meer glaswol en rotswol.

Vervaardiging hennep isolatie

De vezels van hennep worden gebruikt om isolatiedekens van te maken en in sommige gevallen isolatieplaten. Om de dekens extra stevigheid te geven wordt tijdens het productieproces soms maïsmeel of polyester toegevoegd. De dikte van dit ecologisch dakisolatie materiaal ligt meestal rond de 16 centimeter, hetgeen voldoende is om de isolatiewaarde te behalen die door de meeste mensen wenselijk is. Deze voldoen tevens aan de eisen die worden gesteld door onder meer de overheid voor het verkrijgen van een belastingverminderingen en door de netbeheerder voor het verkrijgen van en premie voor het isoleren van het dak.

Hennep Dakisolatie: Hoe plaatsen?

Omdat de matten van hennep vrij flexibel zijn is het aan te bevelen om het dakwerk, voorafgaand aan het aanbrengen van de hennepmatten, te voorzien van een raster. U kunt vervolgens de matten op maat snijden of zagen en hierna aan het raamwerk bevestigen. Om er voor te zorgen dat de hennepmatten niet gaan uitzakken zou u eventueel nog staaldraad kunnen spannen om de matten stevig op hun plaats te houden.

We raden je tevens aan om een dampscherm aan te brengen, nadat je alle isolatie geplaatst hebt. Zo voorkom je dat vocht van binnenin je woning/zolder kan intrekken in het isolatiemateriaal. Want dat zou de isolatiewaarde naar beneden trekken. Hetgeen zonde zou zijn van je investering.

Voordelen van Hennep Dakisolatie

Hennep Dakisolatie kent vele voordelen. Aangezien je ze niet allemaal weet, sommen we ze graag even op voor je. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

A. Geen irritatie bij het (laten) plaatsen

Het plaatsen van hennep als isolatiemateriaal voor het dak kunt u doen zonder hiervoor speciale beschermende kleding te dragen. U hoeft ook geen masker te dragen. Hennep laat geen vezels achter die irritatie op de huid kunnen veroorzaken en ook geen vezels die u per ongeluk zou kunnen inademen.

B. Hennep is Vochtregulerend

De diffuse eigenschap van hennep zorgt voor een altijd optimale vochtregulatie onder het dak. Hierdoor blijft koude buitenshuis en blijft in de zomer de hitte grotendeels buiten. Teveel vocht kan echter een nadelig effect op de isolatiewaarde van hennep uitoefenen. Als de ruimte waar u de isolatie gaat aanbrengen op momenten erg vochtig kan zijn dan dient het sterke aanbeveling om, na het aanbrengen van het isolatiemateriaal, een dampscherm aan te brengen, ondanks de vochtregulerende werking.

Hennep ecologische dakisolatie

C. Brandwerende functie

Door de toevoeging van mineralen aan het productieproces heeft hennep een brandvertragende werking. Daardoor krijgen ook schimmels geen enkele kans om te floreren.

D. Akoestische functie

Naast thermisch isolatiemateriaal is hennep uitermate geschikt om de ruimte akoestisch te isoleren. De vezels die het vocht reguleren en lucht langt vasthouden hebben de bijkomende eigenschap om geluid van buiten te weren. Dit zorgt uiteraard voor een enorm aangenaam leefklimaat in de woning.

Dampscherm niet altijd noodzakelijk

Omdat de isolerende werking van hennep mede wordt veroorzaakt door de vochtregulerende werking is het plaatsen van een speciaal dampscherm niet altijd nodig, wat bij bijvoorbeeld glaswol en rotswol wel noodzakelijk is. Maar zoals aangegeven kan juist een teveel aan vocht in de ruimte zich ophopen wat een nadelig effect op de isolatiewaarde kan uitoefenen.

Indien je een vochtige zolder hebt, of een enorm vochtige woning, dan is het zeker aangeraden een dampscherm aan te brengen. Laat je hierdoor best adviseren door een vakman.

Hennep Dakisolatie: Prijs per vierkante meter

De duurzaamheid van hennep wordt gekenmerkt door de veelzijdigheid in toepassingen. U heeft met deze isolatie dan ook een ecologisch en milieu verantwoord isolatiemateriaal.  Ook de prijs is een enorm groot pluspunt van dit isolatiemateriaal. Hennep dakisolatie heb je reeds vanaf 16 euro per m2. Dit is de prijs zonder plaatsing uiteraard.

Waarom Hennep isolatie laten plaatsen?

Wie zijn/haar dak/woning laat isoleren krijgt dit jaar een belastingvermindering. Dit omdat je je op die manier inzet voor een groenere leefwereld. Je hebt wel enkel recht op die vermindering als je de werken laat uitvoeren door een erkend vakman, die je een factuur uitschrijft. Van het bedrag van die totaalfactuur kun je maar liefst 30% als vermindering terugvorderen van de Belgische overheid (Super, we krijgen eens geld terug!). Dit bedrag mag wel maar maximum € 3.070 bedragen, per geïsoleerd dak.

Totaalprijs berekenen

Benieuwd naar de totaalprijs voor jouw project? Via onderstaand formulier in, en dan brengen wij je in contact met enkele vakmannen in je buurt. Zij geven je dan enorm snel een richtprijs voor dit project. Zo kun je snel een goeie beslissing maken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Stappenplan dakisolatie kopen

Dakisolatie plaatsen op een al bestaande woning heeft heel wat voeten in

4x Valse vooroordelen dakisolatie

Het laten isoleren van je dak is één van de meest effectieve

6x Valkuilen en veelgemaakte fouten dakisolatie

Het dak is één van de oppervlakten in een woning waar de