Gespoten glaswol – Supafil Loft dakisolatie – HR Isowool Knauf

Met de groeiende vraag naar goede isolatiematerialen worden ook de materialen beter en efficiënter in toepassing. Supafil Loft Dakisolatie – HR Isowool Knauf oftewel Gespoten glaswol, is als het ware de moderne versie van het alom bekende en veel gebruikte glaswol per rol of plaat. Het wordt ook wel vloeibare glaswol genoemd.

Met gespoten glaswol heeft het chemische purschuim er een geduchte concurrent bij. Gespoten glaswol is immers veel minder milieubelastend omdat het voornamelijk bestaat uit gerecycled glas en zand. Om het geschikt te maken als isolatiemateriaal worden tijdens het productieproces een laagje siliconen aan de minuscule glasvezels toegevoegd.

Hiermee krijgt gespoten glaswol een vochtwerende werking wat het voordeel heeft dat er geen kans bestaat op schimmelvorming of rotting. Doordat gespoten glaswol een product is uit gerecycled glas en zand is het een van de meest milieuvriendelijke materialen voor het isoleren van daken.

Voordeel van HR Isowool Knauw en Supafil Loft Dakisolatie

Deze vorm van dakisolatie heeft vele voordelen voor jouw woning. We sommen alle voordelen graag even op.

A. Lage kosten

Omdat gespoten glaswol snel en efficiënt is aan te brengen, kunnen de kosten, inclusief arbeidsloon, laag blijven. De lange levensduur van gespoten glaswol en het behoud van de isolatiewaarde is een belangrijke reden dat deze manier van isoleren in toenemende mate wint aan populariteit.

B. Vochtwerend

In tegenstelling tot gewoon glaswol heeft gespoten glaswol de eigenschap om vocht af te stoten. Dit komt door het dunne laagje siliconen dat tijdens het productieproces aan de glasvezels wordt toegevoegd. Door deze vochtwerende eigenschap van is het niet nodig om voorafgaand aan het opspuiten een dampscherm aan te brengen.

Gespoten glaswol

C. Milieuvriendelijk

Gespoten glaswol is voornamelijk een natuurproduct, het is immers vervaardigd uit zand en gerecycled glas en hierdoor een milieuvriendelijk isolatie materiaal. In geval van brand komen er geen giftige gassen vrij en zal het niet branden.

D. Isoleert in alle hoeken

Door de wijze van aanbrengen is gespoten glaswol in staat om tot in de kleinste kieren en hoeken te komen. Hiermee verkleint u de kans op kieren en naden waardoor koude lucht naar binnen zou kunnen dringen, ook wel koudebruggen genoemd. Een koudebrug, hoe minimaal ook, zou de isolatiewaarde van het aangebrachte isolatiemateriaal negatief kunnen beïnvloeden wat op zich weer zorgt dat u minder zou besparen op de uiteindelijke stookkosten.

Na het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het wel aan te bevelen om voor de zekerheid over de gehele oppervlakte de isolatie te checken op eventuele kieren of naden. Als u een kier vindt dan kunt u die het beste dichten met een daarvoor bestemd schuim uit een spuitbus.

E. Geluid dempend – Akoestische isolatie

Extra voordeel van gespoten glaswol is dat het sterke akoestische isolerende eigenschappen heeft. Ongewenste geluiden van buiten krijgen minimaal de kans binnen te dringen. Daarnaast is het materiaal ook weer makkelijk te verwijderen mocht dit wenselijk zijn.

Isoleren met Gespoten Glaswol? Raadpleeg een vakman

Omdat Supafil met een spuitmachine wordt aangebracht kunt u dit isolatiemateriaal niet zelf aanbrengen. U zult een professioneel bedrijf moeten inhuren om het aan u te dak te laten aanbrengen.

Welke prijs moet ik in gedachten houden?

Supafil kent een hoge isolatiewaarde en een lage lambda waarde van 0.034 W/mK bij een lage densiteit van 35 kg/m. De prijs ligt ongeveer op 25 euro per m2 bij een dikte van 20 cm. Vraag hieronder gratis een offerte aan en wij bezorgen je een richtprijs.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.