Geïsoleerde dakplaten

Geïsoleerde dakplaten. Veel uitleg behoeft het niet. Het zijn dakplaten die de dakbedekking voorzien van een isolerende laag. U kunt de dakplaten verkrijgen in een enkelwandige variant of een dubbelwandige variant. Van binnen zijn de geïsoleerde dakplaten voorzien van een isolerend materiaal dat in de meeste gevallen vervaardigd is uit een samenstelling van chemische componenten. Een samenstelling vergelijkbaar met die van PUR en PIR isolatie. Het is ook mogelijk om geïsoleerde dakplaten te kopen die een organische kern bevatten zoals glaswol of rotswol.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn geïsoleerde dakplaten niet alleen van toepassing op schuren of tuinhuizen. Met de komst van nieuwe modellen kunnen de geïsoleerde dakplaten ook op woningen aangebracht worden. Met name de variant die het profiel heeft van een dakpan wint de laatste tijd meer aan populariteit. De reden hiervoor is dat deze variant voor de lange grote besparingen met zich meebrengt omdat meteen het buitendak is vernieuwd en u dus geen nieuwe dakpannen hoeft aan te schaffen.

Voordelen van Geïsoleerde dakplaten

Geïsoleerde dakplaten hebben vele voordelen.

A. Verschillende afmetingen en vele kleuren

U kunt geïsoleerde dakplaten kopen in verschillende afmetingen. De breedte is vaak ongeveer een meter maar de lengte kan op maat besteld worden zodat u exact de lengte kan nemen die gelijk is aan de lengte van uw dak. Daardoor heb je geen last van overlappingen, en kun je de platen erg snel aanbrengen (enorm tijdsbesparend). Ook zijn de geïsoleerde dakplaten verkrijgbaar in een brede variatie aan kleuren.

B. Lange levensduur met uitgebreide garantie

Rondom de isolerende kern van de geïsoleerde dakplaat ligt vaak een beschermlaag van kunststof. Daarover heen wordt door de fabrikant in de meeste gevallen lichtgewicht metaal aangebracht wat zorgt dat de geïsoleerde dakplaten een lange levensduur hebben.

De meeste fabrikanten van geïsoleerde dakplaten geven een garantie mee van tien jaar. Deze garantie zegt overigens niet dat de panelen maar tien jaar meegaan. Professionals uit de bouwwereld durven te claimen dat geïsoleerde dakplaten van de gerenommeerde merken een levensduur zullen hebben van enkele tientallen jaren zonder hiervoor in te boeten op isolatiewaarde.

C. Laten aanbrengen door een aannemer = 30% Subsidies

Het dient sterke aanbeveling om geïsoleerde dakplaten te laten installeren door een aannemer zodat u er verzekerd van kunt zijn dat de platen correct worden geplaatst. Aan de binnenzijde dienen de panelen naadloos aan te sluiten en goed te worden afgewerkt om de isolatiewaarde te behouden.

Ook geeft de overheid momenteel een subsidie van 30%, als je de werken door een vakman laat uitvoeren. Dat is dus zeker de moeite om verder uit te pluizen!

De initiële investering in geïsoleerde dakplaten kan gezien worden als een nadeel. De lange levensduur, deze 30% belastingvermindering en het feit dat u geen omkijken meer heeft aan de buitenzijde van het dak (dakpannen) bespaart u op de lange termijn veel geld.

D. Voldoet aan de hoogste eisen

De laatste generatie geïsoleerde dakplaten zoals hier beschreven voldoen aan de hoogste eisen.

E. Hoge isolatiewaarde

De hoge isolatiewaarde van deze geïsoleerde dakplaten is natuurlijk de belangrijkste reden om voor deze optie van isoleren te kiezen. Extra voordeel is dat de platen de eigenschap hebben om hitte te weren. In de zomer zal het in huis daarom een stuk koeler aanvoelen dan wanneer u conventionele dakpannen op het dak zou hebben liggen. Deze extra isolerende werking kan er voor zorgen dat een eventuele koelinstallatie in huis minder elektriciteit hoeft te gebruiken.

F. Snel en efficiënt aan te brengen

Omdat de geïsoleerde dakplaten in de fabriek volledig kant en klaar worden voorbereid is het installatie werk snel gebeurd. Dit bespaart u uiteindelijk fors op de arbeidsloon die u aan een vakman betaalt.

G. Geen kans op schimmels en rot

Zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde zijn de geïsoleerde dakplaten voorzien van een coating waardoor ze eenvoudig te reinigen zijn. De coatings zorgen er tevens voor dat vocht geen kans krijgt om in de kern van de panelen te door te dringen waardoor ze bestand zijn tegen schimmels.

H. Licht in gewicht

Doordat de geïsoleerde dakplaten licht van gewicht zijn passen de platen op doorgaans elke constructie. Zo goed als ieder dak kan dus deze platen dragen.

Prijs van Geïsoleerde dakplaten

Met vele soorten, maten en varianten lopen de prijzen van geïsoleerde dakplaten sterk uiteen. Voor de meest eenvoudige variatie betaalt u gemiddeld 50 euro per m2 en voor de meer uitgebreide variant lopen de prijzen op tot ongeveer 200 euro per m2. Laat je daarom adviseren door een vakman over wat het beste materiaal is voor jouw woning.

Vul onderstaand formulier in en wij geven je gratis een richtprijs voor jouw project. Of we komen even gratis langs om op die manier een goede richtprijs op te maken.

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.