PUR Schuimisolatie – Prijs en Voordelen PUR Dakisolatie

Voor het isoleren van daken wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van Purschuim. Het is een samenstelling van twee chemische componenten:

  • Polyool
  • Isocuanaat

Door deze twee chemische componenten met elkaar te mengen bij een temperatuur van 30 graden Celsius komt warmte vrij en gaan de vloeistoffen over naar een gas. Door deze reactie gaan de twee componenten opschuimen en ontstaat pur, oftewel Polyurethaan dat uitermate geschikt is als isolatiemateriaal.

Voordelen van PUR Schuimisolatie

PUR Schuim dakisolatie kan gebruikt worden op verschillende ondergronden zoals hout of steen. Doordat het opgespoten wordt, heeft purschuim de eigenschap dat het tot in de kleinste hoeken kan komen. Daardoor wordt de kans op kieren en naden enorm verkleind. Kieren en naden hebben namelijk de vervelende eigenschap om koude lucht door te laten stromen, dit fenomeen wordt ook wel koudebruggen genoemd.

Eventuele koudebruggen kunnen de isolatiewaarde sterk verminderen. Het is dan ook belangrijk om na het opspuiten met purschuim het resultaat aan het dak goed te inspecteren. Zo kun je achteraf eventuele naden of kieren alsnog afdichten.

PUR Schuim Dakisolatie

PUR Schuim dakisolatie is snel aan te brengen

Purschuim is snel en efficiënt aan te brengen en heeft nagenoeg geen afval. Het enige afval dat u over kunt houden zijn de stukjes purschuim die teveel zijn opgespoten en die u eenvoudig kunt wegsnijden.

Deze schuimisolatie absorbeert geen vocht

Een prettige bijkomstigheid van purschuim isolatie is dat het geen vocht absorbeert. In tegenstelling tot bijvoorbeeld glaswol of steenwol hoeft u om deze reden niet meteen een dampscherm aan te brengen. Omdat PUR schuim dakisolatie een vochtwerende werking heeft is er geen kans op schimmelwerking en sluit u de kans op een daling van de isolatiewaarde uit.

Elke gewenste dikte aan te brengen

Met purschuim heeft u de keuze om net zoveel aan te brengen als dat u wenst, de dikte van de dakisolatie kunt u dus zelf bepalen. In regel geldt dat hoe dikker de laag, des te beter de isolatiewaarde. Voor het verkrijgen van de belastingverlaging van de overheid en een premie van de netbeheerder worden er eisen gesteld aan de dikte van het aangebrachte isolatiemateriaal. De investering heeft u dus snel terugverdiend.

Geluid dempende werking – Akoestische isolatie

Naast de thermische isolatie eigenschappen werkt purschuim ook goed als akoestisch isolatiemateriaal. Geluid van buiten wordt geweerd en zorgt er voor dat het binnenshuis een stuk stiller blijft. Ook zal lawaai van binnen minder snel naar buiten geleid worden. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld een drumstel op zolder hebt staan.

Ook is purschuim een brandveilige toepassing als isolatiemateriaal, het is niet brandgevoelig. De levensduur van purschuim is lang, het kan generaties meegaan en zal niet inleveren aan isolatiewaarde.

Nadelen purschuim

Net zoals ieder isolatiemiddel heeft Pur dakisolatie zijn eigen voordelen, maar ook bijkomende nadelen.

Giftige gassen komen vrij tijdens het spuiten

Voordat purschuim kan worden opgespoten worden eerst de twee chemische componenten met elkaar gemengd. Bij dit mengen kunnen giftige gassen vrijkomen. Het is dan ook aan te raden om tijdens het opspuiten een masker te dragen en beschermende kleding aan te trekken. Om er zeker van te zijn dat u geen giftige gassen in kan ademen kunt u het beste de eerste uren nadat het purschuim is aangebracht wegblijven uit de ruimte waar je de put isolatie aangebracht hebt.

Niet milieuvriendelijk

Purschuim is niet brandgevoelig en om deze reden een ideaal en veilig product als isolatiemateriaal. Het is echter wel zo dat purschuim, omdat het een samenstelling is van chemische componenten, in geval van brand, giftige gassen produceert. Ook is het zo dat door de chemische samenstelling, purschuim niet de meest milieuvriendelijke vorm van isoleren is.

Toepassingen van PUR schuim isolatie

Het aanbrengen van purschuim gaat snel. Nadat het dak is voorzien van de door u gewenste dikte purschuim kunt u het geheel glad maken en eventuele oneffenheden wegsnijden. Nadat u de uitsteeksels heeft weggesneden kunt u de naden en kieren opvullen met schuim uit een spuitbus. Door het opvullen van de naden en kieren voorkomt u dat er koudebruggen ontstaan. Omdat purschuim zo efficiënt in gebruik is, wordt het toegepast bij onder meer het isoleren van vloeren, muren en daken. U kunt er ook voor kiezen om purschuim aan het dak aan te brengen.

PUR Dakisolatie toepassingen

Tip: Ventilatie en Pur Schuim Dakisolatie

Goed isoleren levert geld op omdat u minder gas hoeft te verstoken om uw woning te verwarmen. Let er echter wel op dat u de woning, en dan met name de zolder waar het isolatiemateriaal is aangebracht, blijft ventileren om kans op vochtophopingen te voorkomen. Vocht kan namelijk van een negatieve invloed zijn op isolatiemateriaal als er te veel vocht zich op het materiaal gaat ophopen. Een goede ventilatie voorkomt dit gevaar en behoedt u voor hoge energierekeningen. Een dampscherm plaatsen kan een oplossing bieden, zodat het vocht van binnenin de dakisolatie niet kan bereiken.

Prijs Purschuim Dakisolatie

Purschuim kost in aanschaf zo’n 16 euro per vierkante meter voor een laag van 8 à 10 centimeter. Ga je naar 15 centimeter toe reken dan op een gemiddelde prijs van 20 euro per vierkante meter.

  • 8 à 10 cm: € 16/m²
  • 15 cm: € 20/m²

Dit is zonder de installatie. Echter gaat dit erg vlot, omdat het enkel gespoten dient te worden. Het laten plaatsen is vaak goedkoper dan het zelf te doen. Dit omdat het huren van een installatie om dit te spuiten evenveel kost als het te laten doen. Vooral omdat als je het zelf doet, je geen recht hebt op de 30% isolatiepremie. Laat je het door iemand doen, dan heb je daar wel recht op, en zo kom je uiteindelijk uit op éénzelfde prijs.

Om een idee te hebben van wat het voor jou zou kosten, kun je hieronder helemaal gratis een richtprijs aanvragen bij verschillende vakmannen in je eigen buurt. Zij zullen je enorm snel hun prijs doorgeven, met daarbij meer uitleg over de huidige premie waar je recht op hebt.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.